BAYRAMPAŞA FİNANS MERKEZİ





  2007 yılında başlayan 9. Kalkınma planı çerçevesinde İstanbul’un finans merkezi haline getirilmesi öngörülmüş. İstanbul Uluslar arası Finans merkezi  Strateji ve Eylem planı 2009 yılında çıkarılarak Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

01.05.2010 Tarihli Başbakanlık genelgesi ile bu hedef doğrultusunda çalışmalar hız kazanmıştır. Bu çerçevede çeşitli komisyonlar kurulmuş ve Ataşehir’de finans merkezi binalarının ihalesi yapılmıştır.
 
20 Mart 2013 tarihindeki gazetelerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “Ataşehir’in yanı sıra Bakırköy ve Mecidiye köy gibi yerlerde de finans merkezi oluşturacağız” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

Bilindiği gibi sağmalcılar metrosunun alt ve üst kısmı otoyoldan Bayrampaşa’nın en görünen kısmıdır. Bu yolu kullanan binlerce insanın zihninde Bayrampaşa imajı bu görüntülerle yer etmektedir.

ORA alışveriş merkezinin olduğu alan halen Ziraat Bankasına ipotekli olup bu alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Finans Merkezi olarak teklif edilebilir.

Bu alana ek olarak sağmalcılar metrosu çevresi finans merkezi olarak ulaşım ağlarının ortasında mükemmel bir seçenek olabilir.


Bu gün GFCİ (Finans Merkezleri İndeksi) raporlarında İstanbul’un çok üzerinde yer alan onlarca şehrin nüfusu ve ulaşım imkânları Bayrampaşa’dan çok daha aşağıdadır.

Mevcut ORA bölgesinin hal, otogar, forum İstanbul, Mega center, yeni açılan oteller ve yeni yapılacak iş merkezlerinin yer aldığı sağmalcılar metrosu civarı ile bütüncül bir değerlendirme ile BAYRAMPAŞA FİNANS MERKEZİ hem kentsel dönüşüme katkı sağlayacak hem de Bayrampaşa’nın uluslar arası bir kimlik kazanmasına yol açacaktır.

Yukarıdaki değerlendirmeler ışığında Bakanlık ve büyükşehir nezdinde girişimde bulunmak,  mevcut kalkınma stratejilerine uygun şekilde Bayrampaşa’yı 2023 ‘ vizyonuna taşıyacak bir proje olacaktır.




Av. Hikmet DÜNDAR
Önceki Yazı
Next Post »